У кулінарії мускатний горіх застосовується як прянощі. Його додають у пироги, тістечка, кекси, торти, печиво. Підходить він і до гарячих страв. Горіх добре поєднується з м'ясом усіх видів, птахом, рибою, овочами, рисом, грибами.
Він зміцнює нервову систему, пам'ять, лікує хвороби серця, імпотенцію та сексуальні розлади, а також багато доброякісних пухлин (зокрема, мастопатію). Мускатний горіх ефективний при лікуванні простудних захворювань і тому часто входить до складу зборів, які зміцнюють імунітет.
мелений мускатний горіх чудово поєднується з какао, гарячим шоколадом, теплим молоком, кавою.Куди додають мускатний горіх
- грибним стравам;
- картопляного пюре;
- бульйонам;
- супам;
- італійській пасті;
- батату;
- соусам та заправкам;
- ріпі;
Чай з запашним перцем і мускатним горіхом. Для приготування цього чаю використовуються спеції, які добре поєднуються. Чай готується на основі зеленого чи чорного чаю – на ваш смак. Для чаю не беріть готовий сухий порошок мускатного горіха, та й інших спецій це стосується – не отримайте потрібного аромату.