Як правильно одягали чи одягали?

Приєднуйтесь! У випадку з дієсловами одягнути та надіти різниця також є. Одягнути означає вдягнути когось чи щось в одяг: одягнути дитину до школи, одягнути безпорадного пораненого, одягнути ляльку. А ось одягнути — це натягнути, насунути щось.: одягти на себе пальто, одягти на дитину шапку, одягти навушники.10-Jul-2019

Одягати — за аналогією зі словом «одягти», дієслово використовується щодо одухотворених предметів, а також невеликої кількості неживих, що означають подобу людини. Одягати – використовується щодо неживих іменників (частіше – предметів одягу).

Відповідь чи рішення1. Дієсловоодягнути"Вживається з одухотвореними предметами,"одягнути" – з неживими. Запам'ятати це правило можна за допомогою словосполучень "одягнути когось", "одягнути щось". Наприклад: Мама наділу дочці намисто (наділу намисто).

І щоб було простіше, згадуємо, що одягнене можна лише зняти, а одягнених – роздягнути. Відразу все стає на свої місця, і проблем не виникає. Якщо ми когось чи щось (у переносному значенні) одягли, то його ми можемо лише роздягнути.